Zending


Zending in Zuid-Afrika.

In juni 1958 vertrok dominee J. Vonkeman namens de Nederlands Gereformeerde kerk van Kampen naar Zuid-Afrika. Hij startte het zendingswerk in het afgelegen Groothoek, ook wel Enkumane genoemd, een gebied van duizenden hectares groot.

Van de regering kreeg dominee Vonkeman een stuk grond toegemeten om daar een zendingspost op te richten.

In 1961 verrees hier het eerste kerkgebouw, waarna het werk snel groeide. Het werkterrein werd groter en het aantal kerkjes steeg. Daarnaast werd het evangelie ook in zeker tien zondagsscholen onderwezen.

Na meer dan veertig jaar zending werken nog twee zendelingen, ds. M.J. de Haan en ds. H. Vel Tromp en meerdere lokale predikanten en evangelisten in het uitgestrekte gebied rond Groothoek; daarbij ondersteund vanuit Nederland door veertig kerken, waaronder onze gemeente.

Meer over het zendingswerk in Zuid-Afrika is te vinden op http://www.zendingspost.nl


Motieven voor blijvende steun aan zusterkerken in Zuid Afrika

 

 

Operatie Mobilisatie

Een van onze gemeenteleden, Gerdien Koppenaal, heeft als wens te kennen gegeven, haar geloof handen en voeten te geven door zich actief in te zetten voor de verbreiding van het evangelie.

Dit is ze gaan doen door 2 jaar op het evangelisatieschip de "Logos ll" (later de Logos Hope) te werken.

Na deze periode is ze gaan werken in de boekencentrale van de organisatie Operatie Mobilisatie. Vanuit deze centrale wordt de Logos Hope voorzien van christelijke lectuur.

Via Operatie Mobilisatie heeft Gerdien haar man David leren kennen. Zij zijn 8 april 2010 getrouwd en zullen de komende jaren hun werk voortzetten bij de boekencentrale van Operatie Mobilisatie in Amerika.

Mocht u het werk van Gerdien en David willen steunen, dan kunt u contact opnemen via het Email-adres info@ngkheino.nl

 

 

Avonddienst......
lees meer..
 
Locatie veranderingen


......
lees meer..
 
Ochtenddienst

's zondagsmorgens: 9.30 uur
in het gebouw het kerkgebouw aan de Langeslag
Laag Zuthem

......
lees meer..

 

anbi status